РЕПУБЛИКА

МАХМУТ: НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ УТВРДИ ДИСКРИМИНАЦИЈА И БАРА ОД МОН ДА ВОВЕДЕ РОМСКИ И ВЛАШКИ ЈАЗИК ВО „НАЦИОНАЛНАТА ПЛАТФОРМА ЗА ДАЛЕЧИНСКО УЧЕЊЕ“

Народниот правобранител ја прифати претставката поднесена од активистот за човекови права, Тефик Махмут, против Министерството за образование и наука поради...

Царовска: Низ дијалог со компаниите ќе ги утврдиме профилите кои ќе ги отвориме во стручните училишта од идната учебна година

Средните стручни училишта треба да бидат со отворени профили согласно потребите на пазарот на труд. Затоа заедно со стопанските комори...

Page 2 of 31 1 2 3 31