Wednesday, October 28, 2020

Шахпаска: Осум општини потпишаа грантови за развој на социјални услуги, грижата за граѓаните е наш приоритет

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска денеска во Клубот на пратеници заедно со градоначалниците на осум општини потпишаа...

Програма и содржини што не се пропуштаат – регионален семинар за граѓанско новинарство во Штип

ЦИВИЛ организира дводневен семинар „Граѓански објектив: Граѓан(к)ите учествуваат, набљудуваат и известуваат“ и наредниот викенд, овојпат во Штип, на 31 октомври...

Влада: Најмалку пет години искуство во делот на еднаквоста и недискриминацијата еден од критериумите за член во Комисијата за заштита од дискриминација

„Законското решение кое ги помина сите домашни и меѓународни филтри е гаранција дека ќе добиеме пред сѐ професионална, објективна и...

ЦИВИЛ го објавува почетокот на проектот ,,Обединети во различноста” во соработка со Министерство за надворешни и европски прашања на Големото Војводство Луксембург

ЦИВИЛ го започна проектот ,,Обединети во различноста” во соработка со Министерството за надворешни и европски прашања на Луксембург. Целта на проектот...

„Денот на граѓанското општество“ во организација на Цивика мобилитас годинава во насока на придонесот од граѓанските организации во борбата со Ковид -19

Со креативни работилници и над триесет настани денеска во градскиот парк во Скопје по повод „Денот на граѓанските организации“ организиран...

Page 1 of 42 1 2 42