Wednesday, October 28, 2020

ЗУМ за човековите права

Добредојдовте на ЗУМ.МК, веб страница која ќе ги зумира човековите права и социјалната правда и која ќе се погрижи да придонесе во транспарентноста и одговорноста на политичките процеси. Одамна е согледана потребата од ваков медиумски проект кој ќе ги црпи, разменува и објавува информациите и ставовите за настаните во Источниот регион, но и пошироко на национално ниво.

Симона М Живкова, одговорна уредничка

Влада: Најмалку пет години искуство во делот на еднаквоста и недискриминацијата еден од критериумите за член во Комисијата за заштита од дискриминација

Влада: Најмалку пет години искуство во делот на еднаквоста и недискриминацијата еден од критериумите за член во Комисијата за заштита од дискриминација

„Законското решение кое ги помина сите домашни и меѓународни филтри е гаранција дека ќе добиеме пред сѐ професионална, објективна и...

Latest Post

Шахпаска: Осум општини потпишаа грантови за развој на социјални услуги, грижата за граѓаните е наш приоритет

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска денеска во Клубот на пратеници заедно со градоначалниците на осум општини потпишаа договори за грантови за развој на социјални услуги. Владата и Министерството за...

Модна ревија во Штип – „Денови на текстилната индустрија – промоција на младата генерација“

Креативната работа на пет средни текстилни училишта и Технолошко-техничкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип ќе биде презентирана преку модна ревија која се случи на 24 октомври во Домот за млади...

Милевски: со доградбата на старечкиот дом во Берово на старите лица го унапредуваме квалитетот на животот

Во рамките на проектот за доградба и реконструкција на дом на стари лица во Берово како дел од развојните цели на Центарот за развој на источниот плански регион, министерот за локална самоуправа...

Програма и содржини што не се пропуштаат – регионален семинар за граѓанско новинарство во Штип

ЦИВИЛ организира дводневен семинар „Граѓански објектив: Граѓан(к)ите учествуваат, набљудуваат и известуваат“ и наредниот викенд, овојпат во Штип, на 31 октомври и 1 ноември во хотел „Оаза“ со почеток во 11 часот ....

Влада: Најмалку пет години искуство во делот на еднаквоста и недискриминацијата еден од критериумите за член во Комисијата за заштита од дискриминација

„Законското решение кое ги помина сите домашни и меѓународни филтри е гаранција дека ќе добиеме пред сѐ професионална, објективна и ефикасна Комисија за спречување и заштита од дискриминација. Критериумите за избор на...

Над 151 илјада невработени до крајот на септември поради кризата со Ковид-19

Сто педесет и една илјада и 359 невработени лица се регистрирани во Агеницјата за вработување на крајот на септември 2020 година. Во евиденцијата на невработени според обајвените податоци од почетокот на ковид-кризата...

ЦИВИЛ го објавува почетокот на проектот ,,Обединети во различноста” во соработка со Министерство за надворешни и европски прашања на Големото Војводство Луксембург

ЦИВИЛ го започна проектот ,,Обединети во различноста” во соработка со Министерството за надворешни и европски прашања на Луксембург. Целта на проектот е надминување на погубните последици од етничките тензии преку кампања за јакнење...

„Денот на граѓанското општество“ во организација на Цивика мобилитас годинава во насока на придонесот од граѓанските организации во борбата со Ковид -19

Со креативни работилници и над триесет настани денеска во градскиот парк во Скопје по повод „Денот на граѓанските организации“ организиран од Цивика мобилис, посетителите имаа можност да се информираат токму за овие...

Page 1 of 54 1 2 54