Wednesday, October 28, 2020

СОЦИЈАЛНА ПРАВДА

Шахпаска: Осум општини потпишаа грантови за развој на социјални услуги, грижата за граѓаните е наш приоритет

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска денеска во Клубот на пратеници заедно со градоначалниците на осум општини потпишаа...

Влада: Најмалку пет години искуство во делот на еднаквоста и недискриминацијата еден од критериумите за член во Комисијата за заштита од дискриминација

„Законското решение кое ги помина сите домашни и меѓународни филтри е гаранција дека ќе добиеме пред сѐ професионална, објективна и...

ЦИВИЛ ја обнови Иницијативата за укинување на привилегиите на функционерите, ќе ја достави до новиот состав на Парламентот

ЦИВИЛ ја започна иницијативата за укинување на привилегиите на функционерите во мај 2019 година. Иницијативата ја поддржаа шест илјади граѓанки и...

Дерала во Гостивар: Зелени вредности и националистички испади во една општина не одат заедно

Зелениот караван на ЦИВИЛ вчера одржа работилница „Зелените доаѓаат“ во општина Гостивар. На работилницата учествуваа градоначалникот на општина Гостивар, којшто...

Page 1 of 10 1 2 10