Latest Post

Камиони, викотници, разјарен градоначалник, градежен шут, вжештени социјални мрежи… Драма во Делчево

На социјалните мрежи вчера се појави видео во кое во присуство и по насоки од градоначалникот на Делчево, Горан Трајковски, камиони од компанијата „Гранит“ истураа градежен материјал пред влезот на приватна компанија...

Транспарентноста и одговороноста е јасно дефинирана обврска на институциите пред јавноста и граѓан(к)ите

Универзалната декларација за човекови права (член 19) го гарантира основното право на пристап до информации од јавниот сектор. Во таа смисла, транспарентноста, претставува средство за подобрување на управувањето со јавниот сектор. Освен...

Граѓанско учество, чекор кон вистински демократско општество

ГРАЃАНСКИ ОБЈЕКТИВ: Сите ние сме граѓански новинарки и новинари. Ние сме медиумите! Тоа се често повторувани слогани во текот на проектот. имот на ЦИВИЛ постојано повторува дека е добро секогаш да се...

Препораките од властите не важат за работниците!?

Mинистерот за здравство и други релевантни претставници на здравството неодамна дадоа препораки за справување со високите температури меѓу кои и препорака да се избегнува престој на отворено во периодот од 11:00 до...

Сите пријави за кршење на човековите права, корупцијата, говорот на омраза и лажните вести на едно место

ЦИВИЛ ги постави на едно место пријавите за кршење на човековите права и слободи во најширока смисла на зборот, говорот на омразата, лажните вести и случаите на корупција. Прегледно и едноставно, сите граѓанки...

Интервју за работа

– Дали планирате да се откажете од граѓанските активности доколку ве вработиме? – Не. – Меѓутоа, би требало да го направите тоа. – Јас не мислам така. – Дали сте мажена и...

Page 50 of 51 1 49 50 51